31 Gen 2019

Dia Escolar per a la No-violència I la Pau (DENIP)

Amb el lema Missió en construcció, el dimecres 30 de gener es el DENIP (Dia escolar de la no-violència i la pau) amb l’objectiu d’aprofundir en la importància del diàleg, de l’escolta i de la convivència. Aquesta celebració neix l’any 1964 i és una iniciativa pionera no estatal, no governamental, no oficial, independent, lliure i voluntària d’educació no violenta i pacificadora.

Ahir, 30 de gener a l’Escola Sagrat Cor hem volgut renovar el compromís amb la pau al centre, a la ciutat i al món amb tot un seguit d’activitats on tot l’alumnat ha participat de forma activa. Per iniciar una jornada tan important els més grans de l’escola vam fer una activitat a classe on havíem de reflexionar sobre diferents tipus de violència i debatre sobre aquests. Els grans i petits van estar participant en les diferents proves d’una Gimcana infantil. Després ens vam reunir tota l’escola al pati per gaudir de diferents activitats, en especial d’unes representacions de testimonis que ens van explicar situacions en què s’han vist afectats, mentre s’han exhibit simbòlicament la crema d’aquelles actituds i accions violentes mitjançant el foc.

Al bell mig del pati hi havia un mur que simbolitzava la violència i els nens d’infantil, vestits de colom de la pau, van derruir. Tot seguit es van fer unes breus exposicions de diferents ONG que treballen per la PAU i finalment es va fer un ball ben acolorit a càrrec dels alumnes de 1r i 2n d’ESO tot seguit la cançó de Macaco “Una sola Voz“.

Gràcies a tot aquest dia ens vam adonar dels problemes que estan passant avui en dia i les dificultats en què viuen moltes persones per la gran manca de pau al nostre món. També valorem molt l’oportunitat de reunir-nos tota l’escola i col·laborar per crear un gran projecte que desitgem poder repetir l’any que ve.

Mariona Ribera i Moisés Molina